Dora Maes

Wie ben ik?

Ik ben geboren te Oudenaarde op 13 januari 1960. Opgegroeid in een groot gezin, op een landbouwersbedrijf. Ik ben gehuwd met Georges Goemaere. Samen hebben we geen kinderen. Wel zijn we de trotse grootouders van 2 prachtige kleindochters.

Van basisopleiding ben ik ergotherapeute.
20 jaar lang deelde ik het leven en werken van mensen met een mentale beperking. Ik had er enkele verantwoordelijke taken.

In het Instituut Voor Communicatie te Kortrijk volgde ik de opleiding: Voortgezette Training in het Leiden van  Groepen en teams. (VTLG)
Aan het zelfde instituut volgde ik de gestaltopleiding. Met mijn eindwerk: “Het veranderende beeld.” sloot ik deze intensieve opleiding af.

Bij ISCASOF vzw, Internationale School voor Caycediaanse Sofrolgie volgde ik de opleiding sofrologie; eerste en tweede graad.

Als vrijwilligster was ik betrokken bij het Namaste-huis te Merendree. Ik gaf er maandelijks een eendaagse- en per seizoen een 3-daagse activiteit: “Met mezelf in beeld” Procesbegeleiding vanuit de gestaltvisie.

In mijn privé praktijk; individueel of in kleine groep, begeleid ik mensen in hun zoektocht om met zichzelf en hun omgeving in communicatie te gaan.
In de groepssessies is een creatieve invalshoek het hulpmiddel. Je gaat er op zoek naar je “eigen” antwoord op het leven, jouw leven én wat zich in dat leven aandient om:

Vrijer-gelukkiger
stromend in het leven staan
nieuw en altijd anders.

naar vorige pagina